OPI MUSEOSSA -VIIKKO
 

Koululaisten ja opiskelijoiden Museoviikko järjestetään tänä vuonna 3.-6.10.2017. Viime vuoden tapaan myös tänä syksynä viikon erityisteemana on mediakasvatus. Museot voivat ottaa teeman huomioon viikon ohjelmassa, mutta osallistua voi hyvin myös toiminnalla, joka ei liity mediakasvatukseen.

Viime vuonna koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestettiin 45 museossa. Museoissa järjestettiin opastuksia ja työpajoja, joissa museota tarkasteltiin muun muassa mediakasvatuksen näkökulmasta. Useisiin museoihin oli koululaisille ja opiskelijoille vapaa pääsy.

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua sivuun Vinkkejä Mennään museoon! -viikon viettoon. Vinkkilistassa on huomioitu museoiden rooli mediakasvattajina ja lasten ja nuorten medialukutaidon kehittäjinä. Tutustu myös koosteeseen viime vuoden Mennään museoon! -viikon mediakasvatuksellisesta annista.

Mennään museoon! -viikolle ilmoittaudutaan Museot.fi-sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta "uusi tapahtuma", täytä tiedot ja laita rasti kohtaan "Mennään museoon". Jos olet unohtanut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää Eeva-Liisa Taivassalolta.

Twitter #opimuseossa

Museoiden ohjelmat päivittyvät Opi museossa -tapahtumakalenteriin, joka julkaistaan tällä sivulla.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo,
puh. 0444 300 703,
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

 
  • OPI MUSEOSSA -VIIKKO

    Koululaisten ja opiskelijoiden oman museoviikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Lisäksi viikon aikana tehostetaan tiedotusta museoiden tarjoamista erityisesti kouluille ja oppilaitokselle suunnatuista palveluista keväisen luokkaretkikauden ulkopuolella.

    Tapahtumaa vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009 osana opetus- ja kulttuuriministeriön 200-vuotisjuhlaa.

    Vuodesta 2014 asti viikon erityisteemana on ollut mediakasvatus. Teeman avulla pyritään nostamaan esiin museoiden merkitystä ja mahdollisuuksia mediakasvattajina.