AINEISTOJA OPETUKSEEN
 

VIRTUAALIMUSEOT

3D Tarvaspää

Taiteilija Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) suunnittelema ja rakentama Tarvaspään ateljeelinna virtuaalimallinnoksena. Tuotanto: Gallen-Kallela museo ja Dimensa.


Kulissien takaa

Museossa tapahtuu monia asioita piilossa, kulissien takana. Tule kuvalliselle seikkailulle Suomen käsityön museon takahuoneisiin, jossa näyttelyvieras ei normaalisti pääse käymään. Tuotanto: Suomen käsityön museo.

Poliisimuseon virtuaalikierros

Poliisimuseo on Suomen ainoa poliisin toimintaa esittelevä museo. Se sijaitsee Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä Hervannassa, Tampereella. 

Suomen Ilmavoimamuseo

Panoraamakuvat antavat uudenlaisen näkymän ilmailumuseoon. Voit kääntyä, katsoa ylös ja alas, zoomata laskeaksesi vaikkapa DC-3:n rungon niittien määrän. Varo huimausta! 

Suomen pankin rahamuseo

Tällä virtuaalikierroksella pääset tutustumaan mitä kaikkea rahamuseossa on esillä. Myös ruotsiksi ja englanniksi.

Työväenasuntomuseo 360°

Työväenasuntomuseon hellahuoneisiin voi kurkata verkon kautta ja tiloja voi ihailla lattiasta kattoon asti. Lisäksi kustakin huoneesta ja sen asukkaista kerrotaan lyhyellä tekstillä. 

Urheilumuseo

Voit tutustua virtuaalinäyttelyssä yli 60:een Suomen Urheilumuseon kokoelmissa olevaan esineeseen.

Villa Gyllenberg

Tervetuloa virtuaaliselle kierrokselle Villa Gyllenbergiin.

Wolkoffin talon virtuaalikierros, Lappeenrannan museot

Kaupungin keskustassa, Raatihuoneen läheisyydessä, sijaitseva Wolkoffin talo on Lappeenrannan vanhimpia säilyneitä puurakennuksia, rakennettu vuosina 1826-1905. Vanhimman osan rakennutti kauppias Claudelin. Talo palveli venäläisen Wolkoffin suvun kotina vuosina 1872-1983. Talon interiöörit ovat muotoutuneet neljän sukupolven aikana kootuksi autenttiseksi kokonaisuudeksi.