Rakennus- ja luonnonperintö
Eläköön Etelä-Savon esihistoria!
Nuoret tekivät esihistoriallisille ja luontokohteille retkiä, joiden pohjalta he kirjoittivat tarinat, tekivät hahmot ja taustat, kuvasivat ja äänittivät äänet leikeanimaatioille. Tuotanto: Savonlinnan maakuntamuseo.
Kaarina Korsmanin päiväkirja
Korsmanin talossa rouva Kaarina Korsman pyörittää nelihenkisen perheen arkea vuonna 1951. Päiväkirja kertoo viidesosalaisen kotirouvan elämästä aikana, jolloin kahvi oli kortilla ja oli hyvä osata parsia näkymättömästi. Tuotanto: Satakunnan Museo.
Kadunnimet - Kaupungin muisti
adunnimet ovat meille usein niin tuttuja ja jokapäiväisiä, ettei juurikaan tule ajatelleeksi, miksi kadulla on tämä nimi ja mitä se merkitsee. Näihin kysymyksiin yrittää näyttely Kadunnimet - kaupungin muisti vastata. Se kertoo Porin kaupungin keskustan, I-VI kaupunginosan, kadunnimien historiasta. Tuotanto: Satakunnan Museo.
Lappeenrannan linnoituksen historia
Verkkonäyttely Lappeenrannan perustamisesta 1910-luvulle Linnoituksen viimeiseen suureen rakennusvaiheeseen. Tuotanto: Lappeenrannan museot.
Lappeenrannan muuttuvat kasvot
Lappeenrannassa 1900-luvulla tapahtuneita muutoksia esittelevä sivusto. Kuvia ja kertomuksia. Tuotanto: Lappeenrannan museot.
Lappeenrannan rakennusinventointi, lähikylät
Sivusto esittelee Lappeenrannan lähikylien ja maaseudun
perinteistä rakennuskantaa. Tuotanto: Lappeenrannan museot.
Matkamuistoja 1700-luvun Helsingistä
Verkkonäyttely esittelee varhaisten koti- ja ulkomaisten vierailijoiden päiväkirjoihinsa ja matkakertomuksiinsa kirjaamia kokemuksia Helsingistä ja Suomen silloisesta päänähtävyydestä Viaporin merilinnoituksesta. Tuotanto: Helsingin kaupunginmuseo.
Poron jäljillä - pohjoisen käsityöläisiä
Poron jäljillä – pohjoisen käsityöläisiä sivusto on tarkoitettu kaikille käsityöstä, pohjoisesta elämästä ja elämäntavasta, luonnosta ja poroista kiinnostuneille. Poro on mukana monen pohjoisen ihmisen elämässä aina ja kaikkialla. Tuotanto: Suomen käsityön museo.
Puukaupungin tarina
Puukaupungin tarina toteutettiin aikanaan kuudessa aikatasossa osaksi museon pysyvää näyttelyä. Nyt sen keskeiset vuodet on tuotu helpommin saavutettavaan muotoon Internetin kautta katseltavaksi. Nettisivusto koostuu neljästä aikatasosta ja neljästä eri-ikäisestä Porin kartasta. Paikkatietotekniikkaa, kuvia ja tekstejä yhdistämällä on liitetty kunakin aikana Porissa olleita rakennuksia Satakunnan Museon aikalaiskuvina. Lähde tutustumismatkalle karttapolulle Porin puukaupunkivaiheisiin! Tuotanto: Satakunnan Museo.
Rakennettu kulttuuriympäristö
Varkauden rakennushistoriasta ja kaupunkikuvan muutoksista kertova verkkonäyttely. Tuotanto: Varkauden museot.
Saranat-verkkosivusto
Keski-Savon kulttuuriympäristöihin voi nyt uppoutua netissä. Varkauden museoiden tuottamalla sivustolla voi tutustua alueen rakennusperintöä, arkkitehtuuria ja kulttuurimaisemia esitteleviin verkkonäyttelyihin, peleihin, tehtävä- ja työpajapaketteihin sekä monenlaiseen muuhun kulttuuriympäristöteemaan liittyvään materiaaliin. Tuotanto: Varkauden museot.
Serlachius-museoiden mobiilioppaat
Taidetta Varkaudessa
Nämä sivut esittelevät kuvin ja tekstein Varkauden kaupunkikuvassa, ulkona ja sisällä vastaan tulevia taideteoksia, muistomerkkejä ja muistolaattoja. Tuotanto: Varkauden museot.
Taipaleen kanava-alue vuonna 1905
Perustuu Taipaleen kanavamuseossa esillä olevaan pienoismalliin. Huom! Sivusto tarvitsee toimiakseen Flash Player -lisäosan selaimeen. Tuotanto: Varkauden museot.
Tampereen muistolaatat ja muut muistomerkit
Tervetuloa tutustumaan Tampereen muistolaattoihin ja muihin muistomerkkeihin. Muistolaatat ja muistomerkit -sivustosta saat runsaasti lisätietoa henkilöille ja tapahtumille omistettujen muistomerkkien taustoista. Tuotanto: Tampereen taidemuseo.
Tampereen julkiset veistokset ja monumentit
Tunne maisema
Varkaus - kerroksien kaupunki
Varkauden rakennusperintöä ja arkkitehtuuria esittelevä verkkonäyttely saranat.fi -sivustolla. Sivusto tarvitsee toimiakseen Flash Player -lisäosan selaimeen. Tuotanto: Varkauden museot.
Varkauden urheilu- ja liikuntapaikat
Varkauden museoiden pienoisverkkonäyttely Varkauden liikunta- ja urheilupaikoista. Tuotanto: Varkauden museot.
Miten tekniikan kehitys ja yhteiskunnalliset muutokset ovat vaikuttaneet suomalaisten luontosuhteeseen? Varustautuneena luontoon -verkkonäyttely kertoo tästä maataloudessa, metsätyössä, metsästyksessä, kalastuksessa, marjastuksessa ja sienestyksessä, kesäasumisessa sekä vapaa-ajan harrastuksissa tapahtuneiden muutosten kautta. Tuotanto: TAKO pooli 1.
Venäläinen Viapori
Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinna on merilinnoitus, jota alettiin rakentaa Ruotsin vallan aikana vuonna 1748. Sveaborgiksi nimetty linnoitus antautui toukokuussa 1808 Venäjän joukoille ja se siirtyi laivoineen ja linnoituslaitteineen Venäjän keisarikunnalle.Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918. Millainen oli venäläinen Viapori – Krepost Sveaborg? Venäläinen Viapori -verkkonäyttely on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tuotanto: Suomenlinna