AINEISTOJA OPETUKSEEN
 

PELIT

Pelejä voi käyttää oppimisen tukena ja niitä voi hyödyntää osana opetuksen tehtäväkokonaisuuksia. Linkit johtavat museoiden tuottamiin peleihin ja pelillisiin sisältöihin. Pelit tarjoavat mahdollisuuksia mediakasvatuksellisen näkökulman hyödyntämiseen.

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet
Arkkitehtuuripeli, jossa oppaina toimivat tunnetut suomalaiset arkkitehdit. Valitse aikakausi, johon haluat tutustua ja esimerkkirakennuksen arkkitehti esittää sinulle kysymyksiä. Oikeasta vastauksesta rakennukseen piirtyy aina uusi osa. Toteuttaja: Arkkitehtuurimuseo.

Darkroom Mansion
Suomen valokuvataiteen museon mobiilipeli, Darkroom Mansion, tutustuttaa valokuvakulttuuriin ja pimiötyöskentelyyn. Hauskoja palapelejä ratkomalla perehdytään valokuvavedostamisen eri vaiheisiin, valokuvapimiössä käytettäviin välineisiin sekä suomalaisiin valokuvaajiin ja heidän merkkiteoksiinsa.Darkroom Mansionissa esiintyvät valokuvat kuuluvat Valokuvataiteen museon kokoelmiin ja peli on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta sekä Googlen Play Storesta.

Kauskilan kalmiston arvoitus
Tutkimusretki 12-vuotiaan Vilin kanssa Lappeenrannan Kauskilan vanhalle kalmistolle. Toteuttaja: Etelä-Karjalan museo.


Latomopeli
Latomopelissä pääsee kokeilemaan käsin latomista. Peilikuvana ja nurinpäin olevien kirjakkeiden hahmottaminen on haastavaa. Tehtävät ovat lyhyitä ja lopputuloksen näkee lehden sivuilta. Toteuttaja: Päivälehden museo.

Lottajärjestön rajatoimistosta Työmaahuolloksi

Verkkopelissä kerrotaan, kuinka lottaperintö on siirtynyt sukupolvelta toiselle, vaikka itse järjestö lakkautettiinkin välirauhansopimuksen nojalla syksyllä 1944. Moniko meistä tulee ajatelleeksi lounastaessaan Amican ruokalassa, että Amica on kehittynyt lottien 1940-luvulla perustamasta Työmaahuollosta. Tuotanto: Lottamuseo.


On the Road -mobiilipeli
On the Road on mobiilipeli, jossa ajetaan vanhoissa maisemissa eri aikakausien teillä. Sovellus on ladattavissa Google Play:n kautta. Toteuttaja: Mobilia.

Rahapolitiikkapeli
Pelissä voit testata taitosi keskuspankin pääjohtajana. Peli opettaa talouden lainalaisuuksia ja rahapolitiikan hankaluuksia hauskasti. Toteuttaja: Suomen pankin rahamuseo.

Sensuuripeli
Venäjän vallan aikana Suomessa sensuroitiin tarkkaan lehdissä julkaissut kirjoitukset ja kuvat. Sensuuripelissä voit testata kuinka hyvin olisit itse pystynyt välittämään tietoa vastaavassa tilanteessa. Toteuttaja: Päivälehden museo.

Skene

Skene on kaikille teatterista kiinnostuneille tarkoitettu tieto ja -pelisivusto. Se jakautuu kahteen osaan Teatterihistoriaan ja Teatteripeliin. Historiaosio esittelee länsimaisen teatterin eri osa-alueita ja niiden historiaa Antiikin ajoista tähän päivään. Teatteripeli on Skenen toiminnallinen puoli, jossa voit tehdä oman nettiteatteriesityksen yksin tai ryhmässä. Toteuttaja: Teatterimuseo.