• TUTUSTU KESÄLOMALLA NUORTEN TEKEMIIN MOBIILIREITTEIHIN

  Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hankkeessa syntyneisiin, nuorten ja museoiden yhteistyössä tekemiin mobiilireitteihin voi tutustua kuka tahansa kiinnostunut. Vieraillessasi Vantaalla tai Raumalla voit hyödyntää mobiilireittiä ympäristöön tutustumisessa, tai Tampereen Vapriikin Postimuseossa ja Rupriikissa käytyäsi voit testata, mitä jäi mieleen viestinnän historiasta. Toisaalta mobiilireitille päästäksesi sinun ei tarvitse matkustaa mihinkään - voit vaikka viettää sadepäivää kotisohvalla ja tutustua mobiilireittien tarjontaan sieltä käsin. Reitille päästäksesi riittää, että sinulla on käytössäsi internetyhteydellä varustettu laite kuten älypuhelin.

 • UUTTA!

  Helsingin kaupunginmuseo on avannut valokuvakokoelmansa vapaaseen käyttöön Helsinkikuvia.fi-verkkopalvelussa. Kuvat ovat niin hyvälaatuisia, että niitä voi käyttää myös laadukkaissa painotuotteissa. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen museo, joka avaa koko digitoidun valokuvakokoelmansa korkearesoluutioisena kaikkien käytettäväksi.

 
 

Vinkkejä mediakasvatukseen museoissa

Opimuseossa.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa ideoita mediakasvatukseen museoissa.  Sivusto kokoaa linkkejä museoiden avoimiin kulttuuriaineistoihin, verkkonäyttelyihin ja pelillisiin sisältöihin sekä esittelee kokemuksia museoiden, koulujen ja päiväkotien yhteistyöstä mediakasvatuksen parissa. Sivusto on myös vuosittaisen koululaisten Mennään museoon! -viikon tapahtumakalenterin uusi kotipaikka. Suurin osa aineistosta on hyödynnettävissä verkon kautta ja niitä voi soveltaa opetustilanteen mukaan.

 

SUOSITTELEMME MYÖS

 • Museot.fi -sivustolla on käytännöllinen museohaku, jonka avulla voit etsiä museoita maanlaajuisesti. Näyttely- ja tapahtumahaun kautta löydät puolestaan ajankohtaiset ja kiinnostavat näyttelyt.
 • Finna.fi-verkkopalvelusta löydät käyttöösi yli 300 000 avoimesti lisensioitua kuvaa, esinettä, asiakirjaa ja taideteosta. Hae samalla haulla Suomen arkistojen, museoiden ja kirjastojen aineistoja.
 • Aina mukana - aina avoinna. Monipuoliset Seinätön museo -opasteet, ulkoreitit ja näyttelyopasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
 
 • Kysy museolta on kymmenen suomalaisen museon verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin
 • Kuvatus on avoimia kulttuuriperintöaineistoja hyödyntävä mediakasvatuksellinen työpaja. Sen aikana luodaan kuvakollaaseja ja kerrotaan tarinoita digitaalisia kulttuuriperintöaineistoja hyödyntäen.
 • Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.