• ENSIMMÄINEN MOBIILIREITTEJÄ KULTTUURIPERINTÖÖN -HANKKEESSA SYNTYNYT MOBIILIREITTI ON JULKAISTU

  Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Suomen museoliiton yhteistyössä koordinoima Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hanke käynnistyi tammikuussa 2018. Sen tavoitteena on rohkaista lapsia ja nuoria toteuttamaan mobiilireittejä ja -sovelluksia kulttuuriperintöön ja historiaan liittyen yhteistyössä museoiden kanssa.

  Vantaalla vietettiin ensimmäisen museon ja koulun yhteistyössä syntyneen mobiilireitin avajaisia Vantaan päivän juhlahumussa 15.5.2018. Reittiin voit tutustua osoitteessa: tarinasoitin.fi/viertola

 • UUTTA!

  Helsingin kaupunginmuseo on avannut valokuvakokoelmansa vapaaseen käyttöön Helsinkikuvia.fi-verkkopalvelussa. Kuvat ovat niin hyvälaatuisia, että niitä voi käyttää myös laadukkaissa painotuotteissa. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen museo, joka avaa koko digitoidun valokuvakokoelmansa korkearesoluutioisena kaikkien käytettäväksi.

 
 

Vinkkejä mediakasvatukseen museoissa

Opimuseossa.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa ideoita mediakasvatukseen museoissa.  Sivusto kokoaa linkkejä museoiden avoimiin kulttuuriaineistoihin, verkkonäyttelyihin ja pelillisiin sisältöihin sekä esittelee kokemuksia museoiden, koulujen ja päiväkotien yhteistyöstä mediakasvatuksen parissa. Sivusto on myös vuosittaisen koululaisten Mennään museoon! -viikon tapahtumakalenterin uusi kotipaikka. Suurin osa aineistosta on hyödynnettävissä verkon kautta ja niitä voi soveltaa opetustilanteen mukaan.

 

SUOSITTELEMME MYÖS

 • Museot.fi -sivustolla on käytännöllinen museohaku, jonka avulla voit etsiä museoita maanlaajuisesti. Näyttely- ja tapahtumahaun kautta löydät puolestaan ajankohtaiset ja kiinnostavat näyttelyt.
 • Finna.fi-verkkopalvelusta löydät käyttöösi yli 300 000 avoimesti lisensioitua kuvaa, esinettä, asiakirjaa ja taideteosta. Hae samalla haulla Suomen arkistojen, museoiden ja kirjastojen aineistoja.
 • Aina mukana - aina avoinna. Monipuoliset Seinätön museo -opasteet, ulkoreitit ja näyttelyopasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
 
 • Kysy museolta on kymmenen suomalaisen museon verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin
 • Kuvatus on avoimia kulttuuriperintöaineistoja hyödyntävä mediakasvatuksellinen työpaja. Sen aikana luodaan kuvakollaaseja ja kerrotaan tarinoita digitaalisia kulttuuriperintöaineistoja hyödyntäen.
 • Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.