• MONTA UUTTA MOBIILIREITTIÄ SYNTYMÄSSÄ SYYSLUKUKAUDELLA

  Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hankkeessa on syyslukukaudella syntymässä uusia reittejä ainakin Kuhmoisiin, Tampereelle, Espooseen, Tuusulaan sekä maailmanperintökohteisiin Verlaan ja Sammallahdenmäkeen.

  Jo syntyneisiin, nuorten ja museoiden yhteistyössä tekemiin mobiilireitteihin voi tutustua kuka tahansa kiinnostunut. Vieraillessasi Vantaalla tai Raumalla voit hyödyntää mobiilireittiä ympäristöön tutustumisessa, tai Tampereen Vapriikin Postimuseossa ja Rupriikissa käytyäsi voit testata, mitä jäi mieleen viestinnän historiasta. Reitille päästäksesi riittää, että sinulla on käytössäsi internetyhteydellä varustettu laite kuten älypuhelin.

 • OPI MUSEOSSA -VIIKKO

  Koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikko järjestetään tänä vuonna 2.-5.10.2018. Viikon sisällöissä ja viestinnässä nostetaan esille Euroopan kulttuuriperintövuotta.

  Koululaisten ja opiskelijoiden oman Opi museossa -viikon tarkoitus on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä.

 
 

Vinkkejä museoissa oppimiseen

Opimuseossa.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa ideoita museoiden ja koulujen yhteistyöhön sekä museosisältöjen opetuskäyttöön. Sivusto kokoaa linkkejä museoiden digitaalisiin materiaaleihin, verkkonäyttelyihin ja pelillisiin sisältöihin sekä esittelee kokemuksia museoiden, koulujen ja päiväkotien yhteistyöstä erityisesti mediakasvatuksen parissa. Sivusto on myös vuosittaisen koululaisten Opi museossa -viikon tapahtumakalenterin uusi kotipaikka. 

 

SUOSITTELEMME MYÖS

 • Museot.fi -sivustolla on käytännöllinen museohaku, jonka avulla voit etsiä museoita maanlaajuisesti. Näyttely- ja tapahtumahaun kautta löydät puolestaan ajankohtaiset ja kiinnostavat näyttelyt.
 • Finna.fi-verkkopalvelusta löydät käyttöösi yli 300 000 avoimesti lisensioitua kuvaa, esinettä, asiakirjaa ja taideteosta. Hae samalla haulla Suomen arkistojen, museoiden ja kirjastojen aineistoja.
 • Aina mukana - aina avoinna. Monipuoliset Seinätön museo -opasteet, ulkoreitit ja näyttelyopasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
 
 • Kysy museolta on kymmenen suomalaisen museon verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin
 • Kuvatus on avoimia kulttuuriperintöaineistoja hyödyntävä mediakasvatuksellinen työpaja. Sen aikana luodaan kuvakollaaseja ja kerrotaan tarinoita digitaalisia kulttuuriperintöaineistoja hyödyntäen.
 • Materiaaleja ja vinkkejä kasvattajille kulttuurisen kestävyyden saavuttamiseksi.